Beneficis dels sòls de fusta

person Publicat per: Daiba disseny list En: Parquet El: comment Comentaris: 0 favorite M'agrades: 763

En triar un sòl de fusta sempre pensem que estem tallant arbres, i pensem que no és ecològic. Doncs bé, es pot afirmar que triar fusta per als nostres sòls és l'opció més respectuosa amb el medi ambient per nombrosos factors

1. Boscos controlats.- REPOBLACION FORESTAL.-

Actualment a Europa els boscos i la seva explotació estan controlats. Avui dia, no solament es planten els arbres que es tallen, sinó que es repunten un nombre més gran que els arbres tallats , per la qual cosa la demanda de fusta té un efecte positiu en el medi ambient. Com més arbres s'utilitzin, més es repunten. Es pot afirmar que el consum de fusta estimula la plantació d' arbres.

2. Els beneficis mediambientals de triar parquet per al sòl són indiscutibles.

Es consumeix moltíssima menys energia en la seva fabricació i instal·lació que amb qualsevol altre material de construcció acer, formigó o plàstics, que necessiten molta energia en la seva elaboració. Els paviments de fusta utilitzen mans aigua i energia per fabricar-se que altres opcions de sòls.

3. La fusta és completament reciclable. Les tarimes de fusta poden ser reciclades, i a més la fusta es pot utilitzar per crear energia.

Al final de la seva vida de servei, els paviments de fusta poden ser utilitzats com a combustible o reciclats.

Se puede afirmar que aumentando el uso de productos fabricados con madera se reduce el efecto negativo que este gas tiene en la atmósfera. La madera es un producto neutro de carbono que produce oxigeno durante su crecimiento y almacena carbono durante su servicio de vida.

4. La fusta redueix els gasos que produeixen l'efecte hivernacle

L'efecte somni d'anhídrid carbònic que té la fusta juga un paper molt important per reduir l'efecte hivernacle. La fusta contribueix a reduir la quantitat de CO2 de l' aire.

Es pot afirmar que augmentant l' ús de productes fabricats amb fusta es redueix l' efecte negatiu que aquest gas té a l' atmosfera. La fusta és un producte neutre de carboni que produeix oxigen durant el seu cicle de creixement i emmagatzema carboni durant el seu servei de vida.

. La fusta millora la qualitat de l'aire de l'interior de l'habitatge

El nostre habitatge és com una segona pell. En moltes ocasions els habitatges es construeixen de forma massiva, buscant el ràpid benefici econòmic i sense considerar variables com els materials utilitzats en la seva construcció.  Però això és un gran error, perquè passem gairebé dues terceres parts de la nostra vida a les nostres cases, i no prestem prou atenció als materials que ens envolten i a la qualitat de l'aire que respirem a l'interior dels habitatges. Nombrosos estudis sobre això ens permeten afirmar que "Si volem gaudir d'una casa sana, l'opció més recomanable és la utilització de fusta a l'interior d'un habitatge.

La qualitat de l'aire interior dins de l'habitatge és molt millor amb sòls de fusta que amb altres opcions de paviments.

6. DURABILITAT.- Amb un manteniment adequat un parquet pot durar generacions, fins i tot si està sotmès a un desgast excessiu pot ser polit i reacondicionat fins a aconseguir una superfície que tingui l'aspecte original.

Els sòls de fusta representen una inversió a llarg termini que es pot gaudir cada dia.

Els Sòls de fusta existeixen des de fa cents d' anys, per la qual cosa no hauran de ser reemplaçats amb la freqüència que altres opcions de sòls. 

Comentaris

Encara no hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres DIssabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Decembre

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password