Eficiència energètica al parquet

person Publicat per: Daiba disseny list En: Parquet El: comment Comentaris: 0 favorite M'agrades: 1144

Com ja sabem, la fusta és un material aïllant tèrmic, per la qual cosa ens ajudarà a mantenir la calor del nostre habitatge. 

. En aquest sentit, qualsevol sistema de fusta natural ens brindarà un bon aïllament tèrmic, encara que primaran aquells que tinguin més gruix, com és el cas dels parquets. Per contra, els sistemes laminats i ceràmics tenen unes propietats aïllants molt pitjors que la fusta. Tot i que això no és preocupant si vivim damunt d'un altre habitatge, si ho pot ser si el nostre sòl està damunt de locals no calefactats o de la intempèrie. Quant a l'eficiència energètica, cada fabricant clamarà als quatre vents que el seu producte és el més eficient. El més important per al nostre propi estalvi és que el material estigui ben col·locat, per exemple, si és tarima flotant que es col·loqui sobre una làmina de polietilè per reduir el soroll d'impacte, o si es col·loca sobre sòl radiant que estigui ben aïllat. D'altra banda, per a l'estalvi del nostre planeta l'ideal és que triem fustes de boscos sostenibles i, si pot ser, que procedeixin del nostre entorn proper. En definitiva, el parquet és un sistema de pavimentació històric, que ha tingut un gran auge fins a finals del segle XX, però que ha anat decaient en benefici de la tarima flotant. És tanta la seva importància històrica, que a aquests nous sistemes se'ls intenta denominar, de manera un tant confusa, com parquet flotant, parquet sintètic o parquet ceràmic, respectivament. El que no podem imitar és el tradicional parquet mosaic, amb les seves agermanaments formes geomètriques i les seves adequades propietats mecàniques, acústiques i tèrmiques, per la qual cosa aquest serà un sistema que se seguirà utilitzant tant en rehabilitació d' habitatges existents com fins i tot en dissenys nous que vulguin establir un toc de distinció i personalitat.

Comentaris

Encara no hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres DIssabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Decembre

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password