Fusta per al parquet: tipus i característiques

person Publicat per: Daiba disseny list En: Parquet El: comment Comentaris: 0 favorite M'agrades: 1188

Caminem, trepitgem i fins i tot saltem sobre ell. Sí, parlo del terra de casa nostra. El paviment és determinant alhora de decorar. La seva elecció ha d'estar supeditada al nostre estil i, sobretot, a la comoditat. Si no et decideixes en la decoració del parquet, no et perdis les idees que t'expliquem a continuació sobre el tipus de fusta per al parquet!

El sòl que has de triar és molt important, perquè contribueix a crear ambients únics, aportant personalitat i distinció a l'habitatge. La fusta per al parquet és un material clàssic però també modern. Un altre dels seus avantatges és que es pot restaurar, a part de ser ecològica. Aquesta pot col·locar-se com a paviment en diferents formats i amb diferents sistemes de col·locació: terres de tarima, terres laminats, fusta massissa…

Fusta Pi

A la decoración amb fusta per al parquet és molt frequent utilitzar fusta de pi. És un material resistente, fácil  de treballar i que admet diversos acabats. Donada la seva tonalitat daurada, ajuda a crear ambientes lluminosos y vius, aportant sempre un toc rústic i natural.

Fusta de Roure

Dura, semipesada i resistent, és molt típica als sòls d'ús domèstic. Un dels seus principals avantatges és que tindrà una llarga vida, podent durar fins a 30 o 40 anys. Així mateix, és fàcil de col·locar i tolera bé el poliment, el clavat i el cargolat. No obstant això, és vulnerable al corc.

Normalment té una tonalitat mel o marró clar que encaixa en tota mena de decoració, però permet diferents acabats per fer-la diferent i donar-li un toc personal (tints, vernissos, olis, pintat…).

Fusta de faig

És un tipus de fusta més tova que el roure per les vetes fines, podria dir-se semidura. També és una fusta per al parquet perfecta, ja que es mecanitza i clava bé. Es caracteritza per ser de color molt clar que oscil·la entre el taronja i el rosat, cosa que la fa idònia per a l'estil de decoració nòrdic o escandinau.

Fusta d'ipe

De tons marró oliva. És un material pesat i dur i, a diferència dels tipus anteriors, és difícil de mecanitzar, clavar i cargolar. D'altra banda, és especialment resistent a la humitat i als atacs d'insectes.

Gràcies a la durabilitat, l'ús és adequat en tarimes i panells per a l'exterior. Pel que fa als acabats, pot presentar dificultats a causa dels dipòsits dels porus. Tot i això, és una fusta de característiques molt marcades i singulars la presència de les quals ja ofereix un estil únic i especial a la teva decoració.

Fusta de teca

És una fusta fina i dura, de fibra recta i compacta i gra gruixut. És molt resistent al gua ia la humitat, ja que compta amb un oli antisèptic que la protegeix també de l'atac de diversos organismes. A més, no és corrosiva, no s'esquerda ni es podreix.

És molt fàcil de tractar, modelar i mantenir. A més, la seva extraordinària durabilitat l'ha convertit en una de les fustes preferides en la decoració del parquet, sobretot exteriors. La seva bellesa també ajuda a decantar-se per aquest tipus de fusta per al parquet, ja que el seu colorit i brillantor natural (si es cuida i neteja) crea ambients càlids i elegants.

Fusta de cirerer

El color marró vermellós i la duresa (encara que és més tova que el roure) la fa molt atractiva i apreciada. És fàcil de treballar, es mecanitza i clava bé, però requereix més manteniment. A més, accepta perfectament l'envernissament, l'assecatge i es pot raspallar sense problemes.

D'altra banda, és ferma i elàstica, de textura llisa i fines vetes. És una aposta segura que aporta calidesa a la llar. Les seves múltiples opcions quant a colors i formes la fan ideal per vestir qualsevol terra i crear un ambient acollidor.

Fusta d'auró

Per a la decoració del parquet també és bona idea la fusta d'auró, de tonalitat clara i considerable duresa. Compta amb bones propietats mecàniques, és molt resistent a impactes i accepta força bé el tenyit. La seva brillantor sedosa i natural aporta sobrietat i bellesa.

Com hem vist, el parquet és una alternativa genial per al paviment. Es poden triar diferents tipus de fusta, depenent del teu gust, l'estil decoratiu de casa teva i la resta del mobiliari. El que queda clar és que la fusta per al parquet és una bona decisió!

 

Si necessites fer canvis a casa teva, reformes integrals o el que sigui… Vine a visitar-nos!!

Comentaris

Encara no hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres DIssabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Decembre

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password