Parquet d'espiga: raons per voler-ho

person Publicat per: Daiba disseny list En: Parquet El: comment Comentaris: 0 favorite M'agrades: 898

Sí sí, els terres de parquet en espiga ¡tornen a ser tendència! El dibuix que crea la col·locació de les seves làmines en angle de 60º aporta dinamisme i elegància als sòls. Sabem que tu també els amaràs

Sí sí, els terres de parquet en espiga ¡tornen a ser tendència! El dibuix que crea la col·locació de les seves làmines en angle de 60º aporta dinamisme i elegància als sòls. Sabem que tu també els amaràs.

PER LA SEVA HISTÒRIA

Tot i que no és fins a l' Edat Mitjana quan apareix el parquet pròpiament dit, els sòls de fusta s' utilitzen des de l' any 3000 a.C. A més de diferenciar-se pels tipus de fusta utilitzats, ho fan també per la disposició de les lames. La d'espiga va tenir la seva esplendor fa quatre o cinc dècades, ¡i torna ara amb força!

PERQUÈ DONEN UN ASPECTE SENYORIAL A L'HABITATGE

L'ús de la fusta per pavimentar els sòls és antic, així que els burgesos i gent de la classe alta utilitzaven un mètode per distingir-se de la plebe: recreaven en les seves terres formes historiades amb lames de fusta per donar-li més caixet a les seves trepitjades. I una d'aquestes formes era en espiga. Aquesta tècnica aporta un estil senyorial al pis que la posseeixi. 

PERQUÈ TENEN MOLT DE RITME

Una de les principals característiques d' aquest tipus de sòls és el dinamisme que comporten. La solució lineal d'instal·lar lames de parquet de gran format és més per a ambients senzills i homogenis. El dibuix que crea una disposició en espiga és més dinàmica, enriquint les estances des de la seva base. 

PER LA SEVA CALIDESA, PRÒPIA DEL PARQUET

Els sòls de fusta no només destaquen per la bellesa del seu acabat, sinó també per l' alt poder d' aïllament tèrmic que procuren. Els parquets en espiga resulten tremendament acollidors i càlids, sobretot, per suposat, si són de fusta natural. 

PEL SEU ESTILAZO!

 El parquet en espiga és un element decoratiu i funcional que parla per si sol. Pocs més complements n'hi ha prou perquè l'ambient sigui encantador, ni catifes ni ornaments: ell solit es basta i se sobra. A més, s'adapta a tots els estils decoratius, des del total white, al més barroc, passant pel nòrdic i tots els estils acabats en xic.

PER LA SEVA VARIETAT DE FORMATS

Aquest tipus de sòls admeten una sola forma, però diversos tipus d' acabats i mides. Si les lames que s'acoblan són grans, ampliaran visualment una estada. Si tries petites espigues, aquestes donaran un sentit més acollidor a grades habitacions. 

PERQUÈ ELS QUE TENEN BRILLANTOR, SUMEN LLUM

Si bé les tendències estètiques actuals apunten més cap a les terminacions mates, en el cas del parquet d'espiga clàssic la brillantor es veu com un plus. Un plus que afecta la llum d'un ambient, ja que en entrar en contacte amb la brillantor d'un vernís, s'irradia amb major potència. 

PERQUÈ COMBINEN DE FÀBULA

Amb hidràulic, lames de fusta horitzontals, ¡fins a microcement! El parquet en espiga es pot combinar amb un altre tipus de terres sense cap problema. El resultat serà més eclèctic, ric, i servirà, per exemple, per distingir zones dins d'un mateix espai diàfan.  

PERQUÈ ESTÀ "VIU"

En ser un sòl viu i natural, es pot tractar, amb tints i vernissos que li donaran un altre aspecte amb poc treball. Més fosc per a estades lluminoses i més clar per potenciar la lluminositat en habitacions fosques. Més clar per a cases d'estil nòrdic i més caobes per a habitatges clàssics. A més, es pot encunyar, polir i polir.

PERQUÈ ÉS ATEMPORAL

I és que s'ha convertit en tot un clàssic, que no passa de moda. Poques coses en decoració poden dir el mateix, ¿eh gotelé? Ara ha tornat amb força i el seu encant ens captiva sense remei, però és que realment és quelcom que mai se'n va anar: va tenir el seu auge i ara es revaloritza. Al cap i a la fi, és un terra de fusta i això, ara i sempre, és símbol de solera i elegància. 

El dibuix i moviment que aporta aquest tipus de terra de parquet es contraposa a la tendència més minimalista dels sòls amb grans taulons en roure o en acabats més homogenis. La disposició dels seus lames es taaran especial i perquè llueixi en tot el seu esplendor tot depèn del material (la fusta en aquest cas) i l'acabat que se li doni (vernissos, tints i altres additius).

Comentaris

Encara no hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres DIssabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Decembre

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password