Tarima d'exterior per a la meva piscina

person Publicat per: Daiba disseny list En: Terrasses El: comment Comentaris: 0 favorite M'agrades: 1630

Cada vegada és més comú instal·lar tarimes de fusta en jardins, terrasses i piscines. Presenta avantatges enfront de la gespa natural quant a la seva facilitat de manteniment, tot i que la inversió inicial és més forta, per la qual cosa hem de tenir clara l'opció que vam triar.

Abans de decidir-nos per instal·lar tarima de fusta natural o tecnològica a la nostra piscina, hem de conèixer una mica quines són les diferències i quina és la tarima que millor es pugui adaptar a les nostres necessitats. La mida, preu i manteniment, són factors a tenir en compte a l'hora de prendre una decisió. Tipus de tarima exterior: fusta natural

Podem diferenciar entre dos tipus de tarima exterior: les tradicionals fetes amb fusta natural i les tarimes tecnològiques. Les tarimes tecnològiques o de composite, estan formades en la seva totalitat o en part per la combinació de materials sintètics. Són fruit dels avenços actuals en tecnologia, així com d' una preocupació creixent pel medi ambient i la utilització de materials sostenibles. La major part de les tarimes naturals d'exteriors provenen de fustes tropicals.

 És important assegurar-nos de comprar fusta certificada per un Consell d'Administració Forestal (FSC), ja que és prova que la fusta va ser extreta de forma sostenible evitant la tala massiva i il·legal.

A causa que la fusta natural absorbeix i expulsa la humitat en funció dels canvis climàtics, és habitual l' aparició d' alteracions. Per això és necessari realitzar un manteniment periòdic, per permetre que la nostra tarima es mantingui en perfectes condicions durant més temps. El problema en aquest tipus de tarima apareix quan no es realitza correctament aquest tractament, ja que tendeix a adquirir un aspecte pàl·lit i envellit. També és aconsellable en els dies d' excessiu calor regar la tarima per mantenir-la nodrida, evitant-ne el deteriorament. Després d'un període d'un any transcorregut des de la instal·lació de la tarima de fusta natural, és aconsellable fer un repàs de les fixacions i corregir possibles desviacions.

Tarima tecnològica o de composite

Les tarimes de composite per a exteriors són una excel·lent opció per a les piscines per la seva gran duresa, el baix manteniment i gran estabilitat. No només serà una bona opció d'instal·lació en piscines, sinó també en tota mena d'exteriors com jardins, terrasses i patis. 

Les tarimes exteriors de composite estan compostes a base de fibres naturals de fusta i polímers reciclats, la qual cosa la converteixen en una de les opcions més ecològiques. Permet una gran varietat de colors i textures (el que dona moltes opcions a nivell decoratiu) superior fins i tot que la fusta natural tradicional. Una vegada instal·lades podem oblidar-nos completament del seu manteniment. En cas de patir algun tipus de deteriorament, l' única solució serà substituir-les ja que no es poden reparar. Per això que sigui tan important triar una tarima de composite d'alta qualitat contrastada i amb àmplia garantia.

Les tarimes de composite, són resistents a les taques i a la humitat, no es deformen ni s'estellen. L' àmplia gamma de colors permet generar una gran quantitat d' ambients. Alguns models ofereixen dos acabats superficials diferents (un per cada cara), per la qual cosa les possibilitats de decoració s'amplien.

En resum, si no tenim problemes amb el tema del manteniment, la tarima de fusta natural i la de composite serà una bona opció per a la nostra piscina, sempre que ens assegurem que la tarima de composite és d'alta qualitat per evitar problemes en el futur. D'altra banda, hem de tenir en compte factors com el sol, ja que la tarima natural exposada no va a cremar al tacte, al contrari que la de compositi. La tarima tecnològica sol requerir de major inversió inicial, encara que ens deslliurarem del manteniment en el futur. Tot plegat són alguns pros i contres que hem de tenir en compte a l'hora de prendre una decisió.

Comentaris

Encara no hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres DIssabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Decembre

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password