Trucs i consells per mantenir el parquet

person Publicat per: Daiba Disseny list En: Manteniment El: comment Comentaris: 0 favorite M'agrades: 2108

Van ser ideats per caminar descalços sobre ells: així els pitjors enemics del parquet i la tarima flotant són les sabates i sabatilles de carrer.

1- Porten pedretes adherides a les seves soles, xiclets i brutícia tant enganxosa com afilada, perillosos talls en el cas dels talons, aigua quan plou o netegen els carrers ...

2- S'està aixecant la teva parquet acabat de posar? Pot tractar-se de dos problemes: o la solera-capa de ciment que s'aplica abans de posar la resina- està fluixa, en aquest cas convé posar més solera per enfortir aquest ciment ... o la fusta no està muntada de manera correcta -poden haver posat massa cola i això ho fa semblar inflat, a causa de l'aigua que incorpora el pegamento.En dos casos, has de cridar a l'professional que va realitzar la instal·lació perquè acudeixi, llevant una taula, i veure per si mateix què estàsucceint.

3- Ha caigut força aigua a la tarima? Resposta ràpida: Sécala, CORRE! Tens pocs segons abans que comenci a filtrar-se entre les seves escletxes. I la humitat funciona com una bomba de rellotgeria amb el teu parquet o tarima flotant. Passa paper de cuina en quantitats industrials i, si l'aigua ha calat entre les juntes, usa un assecador amb cura per no cremar la madera.Esto s'aplica a les taques: no permetis que arribin a assecar-se, retirar amb un drap húmer immediatament. Renta líquids com llet o suc amb detergent suau. I taques de tinta o retolador amb una mica d'alcohol.

4- I si li cau cola o alguna cosa enganxós que s'endureix? En aquest cas, arma't de dissolvent, cotó i un element incisiu, però no punxant, doncs anem a un tractament d'absoluta precisió: veu aplicant poc a poc el dissolvent i frega amb suavitat per veure si va ablandándose i sortint la taca enganxosa. Afegeix intensitat i l'ajuda de l'element (pot ser un tornavís embolicat en un drap, per ajudar-te a rascar), fins que vegis resultats.

5- Calça les potes de tot el mobiliari. Sobretot, els mobles més pesats, i aquells que moguis amb assiduïtat. Ah, i recolza la nostra campanya perquè tothom deixi d'arrossegar les cadires a l'seure a taula.

6- Passa't de el raspall a la mopa. Acabaràs abans, recolliràs més brutícia i oferiràs als teus sòls la suau carícia que està desitjant, en lloc de la lleugera però constant abrasió de les truges de plàstic.

7- Si el parquet o la tarima cruixen en una zona en concret ... El més probable, en el cas de l'parquet, és que s'hagi deixat anar la solera, aquesta capa de ciment que s'aplica abans de posar la resina de què parlàvem a l' principi. El millor és aixecar aquesta zona, netejar i enganxar de nou la solera, apunyalant després l'estada per complet (ja que fer-ho sol en un punt es notaria massa).

8- Polit i envernissat. Si deixes passar molt de temps entre apunyalat i planejat, necessitaràs polir més profundament per posar-lo de nou en forma. En definitiva i segons els nostres parquetista i polidors professionals, un parquet sec i net que no s'enfronti a abrasions diàries pot durar-te (manteniment periòdic mitjançant) més de 25 anys.

Etiquetes Manteniment Neteja

Comentaris

Encara no hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres DIssabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Decembre

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password