Quantes vegades es pot pulir el parquet?

person Publicat per: Daiba disseny list En: Parquet El: comment Comentaris: 0 favorite M'agrades: 922

Si ja tens sòls de parquet instal·lats a casa o estàs sospesant la idea d'instal·lar tarima de fusta nova potser et preguntes en què consisteix l'acarnissament i quantes vegades es pot polir.

Això és una cosa que no ha de preocupar-te ja que, per norma general, és un procediment que es realitza cada 10 o 15 anys. Com veus, és un període llarg de temps, i no és un procés que hagis de contractar cada any per mantenir el parquet com a nou.

Ni molt menys.

Això sí, és preferible que inverteixis en una tarima de fusta gruixuda i de qualitat que amortitzaràs en més temps. Per què? Perquè els successius polits eliminen una capa de la pròpia fusta.

QUANTES VEGADES ES POT POLIR EL PARQUET?

 Aquesta resposta depèn del gruix de la tarima o de la taula. Per això vam prendre com a referència un parquet d'entre 8 i 14 mil·límetres de fusta massissa.

El primer polit té lloc després de la instal·lació del parquet i no és gaire agressiu, ja que assoleix com a màxim un mil·límetre de la fusta.

En els posteriors polits cal treure també el vernís de la superfície, per la qual cosa són una mica més agressius. En la seva totalitat podem parlar d'aproximadament 2 mil·límetres.

A partir d'aquí és tan senzill com realitzar uns càlculs.

Si cada polit elimina 2 mil·límetres de fusta, com més gruix tingui la taula que instal·lis en un principi més et durarà en el temps i més tractaments permetrà.

Perquè et facis una idea, el gruix mínim al qual pot arribar el parquet per mantenir-se estable i sense que s'enlairi dels extrems és de 2 i 3 mil·límetres.

Com veus, depèn del gruix inicial del parquet que vagis a instal·lar o que ja tinguis als teus sòls, però per norma general suporta fins a 3 polits i envernissats.

Per suposat, recorda que és un procediment que es duu a terme després de dècades i no una tècnica de manteniment habitual.

QUAN POLIM EL PARQUET?

La decisió dependrà de l'ús i desgast que hagi patit la fusta però, com et comentàvem abans, es recomana polir cada 10 o 15 anys.

Òbviament, les cures diàries minimitzen el desgast permetent allargar el temps entre polits. Per això et recomanem que el mantinguis net de la pols rutinària, i que elimines la brutícia en sec: amb aspiradors suaus o mopes.

També és important que cuidis els petits detalls que allarguen la seva vida útil, com és mantenir-lo allunyat de la humitat, de les plantes i col·locar protectors als mobles que més s'utilitzen, com les cadires i les taules.

Quan es poleix el terra i s' elimina el vernís vell i les ratlles que produeixen amb el pas del temps, el parquet queda com a nou.

Sens dubte, el resultat és gratificant perquè gaudiràs una altra vegada d'un parquet brillant com a recent instal·lat.

Comentaris

Encara no hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres DIssabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Decembre

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password