Aprèn a conèixer-lo els sòls de fusta

person Publicat per: Daiba disseny list En: Terres El: comment Comentaris: 0 favorite M'agrades: 252

Creus que tots els sòls de fusta són iguals? Res més lluny de la realitat: n'hi ha massissos o multicapa, d'instal·lació encolada o flotant, per no parlar dels tipus de fusta i acabats. T'ajudem a triar el que millor va amb casa teva i tú.

QUIN SÒL DE FUSTA TRIO?

No et guiïs només per la seva preciosa superfície de fusta: abans de triar el disseny definitiu cal saber què comprem quant a tipus de parquet, acabat i sistema d'instal·lació.

IMPORTANT: QUIN ÚS LI DONARÀS?

No és el mateix triar un terra de fusta per al dormitori, sotmès a poc trànsit, que per al saló, el passadís o fins i tot la cuina. La duresa de la varietat de fusta escollida és fonamental en aquests casos, així com l' acabat de superfície. Vegem els tipus de parquet i la seva forma d'instal·lació.

TIPUS DE PARQUET: MULTICAPA

Compost per diverses capes de fusta, la superior és de fusta noble (de 2,5 a 6 mm de gruix, segons la qualitat) i és la que determina les vegades que es pot restaurar el terra i, per tant, la seva vida útil.

TIPUS DE PARQUET: TARIMA MACIZA: PER A TOTA LA VIDA

 És l' opció de terra de fusta més duradora, gràcies al seu gruix d' entre 14 i 22 mm de fusta, que permet múltiples restauracions. No obstant això, també és la més cara i de difícil instal·lació.

TIPUS DE PARQUET: TAULETA

És l'opció més tradicional i es compon de petites tauletes massisses, d'entre 8 i 14 mm de gruix que s'encolan, es pulen i envernissen en obra, per la qual cosa la seva col·locació és la més lenta i costosa.

TIPUS DE PARQUET: LAMINATS SINTÈTICS.

No són de fusta, sinó que estan compostos per una base de fibres d' alta densitat sobre la qual s' adhereix una imatge decorativa impresa protegida per diverses capes de resina que li aporten resistència a l' ús, les taques i els aranyesos.

EN CUINES I BANYS

Els laminats sintètics amb tauler hidròfug i juntes segellades anti-humitat són una alternativa pràctica a les cuines, gràcies a la seva resistència al desgast i les taques sense necessitat de manteniment.

TIPUS DE COL·LOCACIÓ: FLOTANT

 Compost per lames que s'uneixen entre si mitjançant ranures i llengüetes, amb un mecanisme tipus clic, sense necessitat d'adhesiu, és el sistema més senzill, econòmic i el més habitual als parquets multicapa i els sòls laminats, tot i que també hi ha tarimes massisses que l'incorporen.

TIPUS DE COL·LOCACIÓ: ENCOLAT

 Les peces de fusta es fixen a terra mitjançant un adhesiu i poden crear tot tipus de dissenys, clàssics o actuals, com espiga, damors, escales, etc.

PAS FINAL: COM PROTEGIR LA FUSTA

Vernissos, olis i ceres són els acabats més habituals en els quals podem trobar els sòls de parquet. Els primers són els més resistents, mentre que olis i ceres ofereixen superfícies molt naturals.

Càlids, naturals i decoratius, els sòls de fusta no només són únics creant atmosfera i donant calor de llar, sinó que també envelleixen amb elegància.

Per què si no els imitarien tants altres materials per a paviments?

Però els seus avantatges no acaben en la seva imatge: compostos per un material noble i molt confortable a la trepitjada –fins i tot amb els peus descalços–, són capaços d'optimitzar l'aïllament tèrmic i acústic de la nostra llar –el de càlids no només és metafòric– i es poden restaurar i renovar perquè estiguin amb nosaltres molt de temps.

Etiquetes relacionades

Comentaris

Encara no hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres DIssabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Decembre

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password