ESCALES DE PARQUET: TOT EL QUE HAS DE SABER

person Publicat per: Daiba disseny list En: Parquet El: comment Comentaris: 0 favorite M'agrades: 969

Últimament està molt de moda integrar el terra de la casa amb les escales, donant-li un aspecte modern, net i homogeni. Això ha fet que moltes persones que tenen terra de fusta a casa o a un local comercial.

Per què escollir escales de fusta?

Els beneficis de posar tarima a les escales van molt més enllà que una cosa merament estètica. Igual que a la resta de la casa, el terra de fusta que instalareem a les escales conservarà els mateixos avantatges del parquet que hi ha a la resta de la llar: ens proporcionarà una sensació de confort i benestar, a més d'actuar com aïllant tèrmic per conservar de forma natural la calor l'hivern i el fred a l'estiu, per no parlar de la seva facilitat per ser netejat diàriament

Quin tipus de tarima instalar a les escales?

Si ja tens clar que vols un terra de fusta a les teves escales i no et decantes entre un parquet natural o un parquet laminat, nosaltres et recomanem que et quedis amb un parquet laminat AC5 o AC6.

Per què? Sent les escales una de les parts de la casa que tendeixen a patir més del desgast per tractar-se d'un espai molt transitat, cal una fusta que proporcioni aquesta resistència extra que farà que el terra de les escales ens aguanti molt més. 

Components de les escales de parquet

Avui dia amb l'avenç tecnològic de les fustes de parquet es pot revestir l'escala amb el mateix material que a la resta de la casa, ja que hi ha peces especials que ajuden a aquesta integració.

A continuació farem un breu repàs a les diferents parts que poden compondre una escala de parquet:

  • Petjades i Contrapetjades
  • Mamperlans
  • Sòcols o Rodapeus  

    Mamperlans

    El mamperlà de parquet és un element decoratiu que es col·loca a l'extrem de l'esglaó de l'escala, encaixant amb la petjada de l'esglaó. La part interior del mamperlà presenta un angle de 90 graus que servirà per a una fàcil col·locació, mentre que la seva part exterior pot ser recta o bisellada. A banda d'aportar un toc decoratiu a l'escala també protegeix la cantonera del desgast i els cops. El mamperlà es pot col·locar una mica per sobre de la petjada de l'escala, fent que sobresurti una mica. Aquest mètode es diu mamperlà encadellat o matxembrat. També existeix el mamperlà d'encaix amb el sistema clic, el qual trobem habitualment a la instal·lació de parquet laminat, aconseguint deixar el mamperlà al mateix nivell que l'esglaó de l'escala, cosa que et recomanem si vols evitar alguna ensopegada. 

    Sòcols o Rodapeus

    D'altra banda tenim el rodapeu o sòcol, un tauló de fusta col·locat en forma horitzontal per adornar i protegir la part inferior de la paret o, en aquest cas, la part que connecta la paret amb les escales. La seva funcionalitat és tant estètica com pràctica, ja que ens ajuda a fer que les escales s'integrin bé amb la resta de la casa de forma més uniforme, alhora que li dóna una capa extra de resistència als laterals de l'escala. 

    Instal·lació de parquet a les escales

    El primer que has de saber és que la instal·lació de parquet a unes escales funciona diferent del procés habitual de col·locar tarima sintètica al terra d'un habitatge. La principal distinció és que no s'instal·la de forma flotant, és a dir, en comptes de col·locar el parquet sobre una base aïllant unint les taules amb el sistema clic, es posen les taules encolades sobre la base dels esglaons i s'uneix l'empremta i la contrapetja amb un mamperlà.

    Ja que la col·locació de parquet laminat a les escales es fa directament a terra, hi ha un parell de consideracions que hem de tenir en compte:

    • La superfície dels esglaons haurà d'estar neta i anivellada.
    • El terra haurà de ser porós perquè s'enganxi l'adhesiu que s'afegirà a la superfície. Complint aquests dos requisits les teves escales haurien d'estar a punt perquè puguis instal·lar-hi parquet natural o laminat. Tot i així, si no vols preocupar-te per res tret del disseny de les teves escales de fusta, el nostre equip Daiba disseny  s'encarregarà d'anivellar els esglaons, comprovar-ne la fixació a terra i, si cal, retirar algun sortint o alleujar la superfície per a una millor adherència de les taules de fusta. 

Comentaris

Encara no hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres DIssabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Decembre

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password