Reacció dels terres de fusta a l'estiu

person Publicat per: Daiba disseny list En: Parquet El: comment Comentaris: 0 favorite M'agrades: 704

REACCIÓ DELS TERRES DE FUSTA A L'ESTIU: QUE ÉS

Com sabem, la fusta i els seus derivats són productes higroscòpics. Això vol dir que els terres de fusta estan subjectes a patir modificacions en funció de les condicions ambientals, principalment quan hi ha humitat o el clima és molt sec. La fusta es dilata o es contrau en funció de la humitat que intercanvia amb l'ambient. Això significa que les condicions climatològiques de l'estiu influiran de manera directa en el comportament dels terres de fusta.

REACCIÓ DELS TERRES DE FUSTA A L'ESTIU: QUE PASSA

Durant els mesos secs i calorosos de l'estiu, la fusta tendeix a contraure's. Per contra, a l'hivern la fusta tendeix a expandir-se perquè les cèl·lules de la fusta absorbeixen més quantitat d'aigua.

El problema daquesta reacció és que les juntes es poden separar i, especialment en el cas de la fusta massissa, podrien aparèixer esquerdes o altres efectes com les deformacions còncaves.

Per aconseguir aquest nivell d'humitat a casa nostra, la solució és utilitzar humidificadors per conservar un nivell òptim d'humitat per a la fusta.

Encara que, si no esteu dins de les vostres possibilitats, una alternativa és col·locar uns recipients d'aigua a les diferents estances de la casa perquè l'evaporació augmenti el grau d'humitat.

Els terres de fusta també reaccionen davant la presència del sol i les altes temperatures. Assegureu-vos que els raigs del sol no incideixin directament sobre els sòls, ja que això podria provocar decoloracions, enfosquir-los o fer malbé el vernís.

Tingues en compte que, si el terra de fusta s'asseca massa, també es pot fer malbé.El recomanable és fregar el terra amb més freqüència, escorrent bé el pal de fregar per evitar l'excés d'humitat.

També hem d'anar amb compte amb l'ús de l'aire condicionat, ja que aquest tipus d'aparell tendeix a crear ambients secs, i els sòls poden afectar-los amb petites esquerdes.

Això vol dir que els terres de fusta estan subjectes a patir modificacions en funció de les condicions ambientals, principalment quan hi ha humitat o el clima és molt sec.

La fusta es dilata o es contrau en funció de la humitat que intercanvia amb l'ambient. Això significa que les condicions climatològiques de l'estiu influiran de manera directa en el comportament dels terres de fusta.

Comentaris

Encara no hi han comentaris

Deixa el teu comentari

Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres DIssabte Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Decembre

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password